maanantai 16. tammikuuta 2017

Sanomalehtitapetti.


Tuossa aiemmin vilautin kuvia, missä oli tilan vanhan pirtin sanomalehtiseinä tuvassa. Ja koska nuo vanhat sanomalehdet ovat sydäntäni lähellä monestakin syystä, niin samalla tekniikalla tein seinäpinnan myös vanhan pirtin vintissä olevaan kissahoitolan seinään. Sekä minikotimme tupakeittiön seinälle myös.
Ja ihme kyllä, ei kyllästytä yhtään! Tuntuu, että joka päivä huomaa seinällä jotain uutta luettavaa tai tutkittavaa. Samoin vanhoissa lehdissä tehostevärinä käytetty punainen sopii mielestäni lehtien tunnelmaan mainiosti. Ja samalla väri nappaa sisustuksessa muutenkin piristystä tuovan punaisen värin mukaansa. Ihan kuin  kuuluisivat yhteen, eri vuosikymmenet. Jopa eri vuosisadat ja -tuhannet!

Mutta itse sanomalehtitapetista. Sen tekeminen on mielestäni niin leppoisaa ja hauskaa puuhaa, että tapetoisin mielelläni vaikka lisääkin. Hymy huulilla on kiva lukea vanhoja mainoksia ja ilmoituksia. Vanhan lehden tuoksu sivujen vettyessä tapettiliisteristä, on sekin omiaan luomaan kiireetöntä tunnelmaa seinän edetessä. Kiitollinen ja uniikki tapetti. Ja aina voi päälle lätkäistä uutta, jos mieli tekee. Sekä ujuttaa muistoja mukaan; itselläni nuorimmaisen lapsen syntymäilmoitus veljien ja itse käärön kuvalla varustettuna. Siellä se on tallessa, sulassa sovussa vanhojen juttujen joukossa.

Vanhoja lehtiä tulee ostettua usein, kun kohdalle osuu. Käytän niitä myös kaikenlaiseen askarteluun, joten niitä ei ole ikinä liikaa. Ja toki osa jää ihan vain olemaan. Muistona menneestä ajasta, jolloin itse ei ollut vielä edes olemassa.

Minikodin tuvan päätyseinä juuri asetuttuamme taloksi.Nyttemmin seinä on päässyt kerrossängyn takaa pois, mutta saanut kannettavakseen kaikkea muuta vanhaa, sekä uutta ja tarpeellista.

Ja sitten sitä kissahoitolan seinää muutaman kuvan verran. Tämä on erityisen rakas.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)