lauantai 14. tammikuuta 2017

Pieniä ompeluksia.

Taas, kun jouluruuhka on ohi, ja ehtii putiikillakin ollessaan hiukan suristella ompelukoneella, niin on tullut käytyä lippuviirien valmistukseen käsiksi.
Lippujen leikkaus, ompelu, kääntö ja silitys ovat juuri sellaista näperystä, jota pystyy tekemään myös keskeytyksien lomassa. Värikkäitä kankaita on kiva käännellä ja väännellä, sekä sommitella iloisiksi riveiksi. Lippuviirit ovat yleisesti ottaen sisutamisessa vissiin jo menneen talven lumia, mutta värikkäitä lastenhuoneen viirinauhoja menee silti tasaisesti kaupaksi. Joten taidanpa niitä tilkuista valmistaa myös jatkossakin.
Pilkut, raidat, hassut eläimet, ruudut, tähdet, innostavien kuvioiden lista on loputon! Lastenhuoneessa voi hassutella aina, vaikka muuten olisikin menossa itsellä väritön kausi. Toki mustavalkoisetkin viirinauhat lastehuoneeseen ovat kysyttyjä. Niistä löytyy melkein aina väripilkkuna yksi keltainen, punainen tai jokin muu pirteä lippu. Joskin täysin mustavalkoinen on upea ilmestys sekin.

Valmistan lippuviirinauhoja myös toiveiden  mukaan. Niitä on mennyt mm. juhliin. Tai juuri tietyillä lempiväreillä, sekä kuvioilla koottuna. Olenpa valmistanu itselleni jopa vanhasta sanomalehdestä ja valkoisesta puuvillakankaasta sisustusviirin, joka parhaillaankin koristaa tupaamme.

Kappas, kärpässienen "väärinpäinpuoli" on eksynyt kuvattaessa esiin, toinen puoli siis oikein päin. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)