torstai 2. helmikuuta 2017

Arabian Annukka.

Makoilin tuossa useamman päivän tupakeittiön nurkassa flunssaisena, ja katselin keittiön hyllyillä olevia astioita. Erityisen rakkaaksi ovat tulleet nämä Arabian Annukka-astiat, joita meillä oli jo kotona lapsuudessani. Näiltä syötiin arkena perheaterioita, ja edelleen ovat samassa käytössä meilläkin. Sain aikoinaan äidiltäni loput astiastosta, joita lapuudestani oli jäljellä, ja itse lapsia saatuani innostuin keräilemään niitä lisää. Halusin tarjota omillekin lapsilleni ruokaa ihan joka päivä näiltä iloisilta, ja ajattomilta astioilta. Mielestäni ne ovat näin juuri oikeassa käytössä, ei kaapissa pölyttymässä.

Malli on Kaj Franckin 50-luvun alussa suunnittelema, ja kaunis koriste taasen Hilkka-Liisa Aholan käsialaa. Tuotannossa Annukat olivat 60-luvun puolivälin jälkeen, ja jostain olen lukenut, että näitä astiastoja olisi valmistettu 1000 kappaletta kumpaakin, sinistä ja keltaista.

Astioiden malli on kuin Teema-astioista, mutta tuo iloinen kuvio tekee niistä raikkaan retromaiset. Suurimman osan astioista olen löytänyt mieheni avustuksella kirpputoreilta ja netistä, mutta jokusia kappaleita olen saanut myös ystäviltäni. Jokainen astia on erityisen rakas, ja mikäli arjen käytössä koloonnutaan liikaa, niin sen jälkeen arvokas astia saa siirtyä koristeeksi. 

Nämä kauniit astiat tuntuvat kestävän vuosikymmenestä toiseen, ja mallikaan ei tunnu vanhenevan.
Olen niihin täysin rakastunut! 
Kasaan olen saanut:
-isot ruokalautaset 15kpl
-pienet lautaset 8kpl
-soppalautaset 12kpl
-kulho 3kpl
-kannu 1kpl
-iso neliövati 1kpl
-pieni neliövati 2kpl

Ihan mukavasti jo! 
Ja lisääkin saa tarjota, olen aina innokas ostamaan näitä lisää.


 


1 kommentti :

  1. Heips. Etsin Annukka lautasesta tietoa, eikä kovin montaa sivua tullut vastaan, tämä yksi niistä. Kysyisin mielenkiinnosta, että minkä arvoista kyaeinen astiasto on? Isälleni tuli eteen Annukan lautanen, ja yritimme siitä vähän etsiä tietoa melko tuloksetta, ajattelin siis jos sinä saattaisit osata kertoa jotain. :) ~KK

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)