torstai 9. helmikuuta 2017

Koko seinän hylly.

Käänsin tuossa joku aika sitten tupakeittiömme sohvan päätyseinälle hellan jatkoksi, ja koska tila on siinä kohtaa rajallinen, niin lopputulos ei miellytä silmääni sitten millään! Rivissä ja sumpussa ovat.
Olen pyöritellyt päässäni, että MITEN sitä pitäisi tämä minimaalinen tila käyttää, että olisi kaikki tarvittava tehokkaasti käden ulottuvilla. Ja sitten se ahaa- elämys tuli! Jospa vaan luovuttaa ajatuksesta, että tila olisi edes jotenkin tupamainen, ja sen sijaan panostaa käytännöllisyyteen.
Ta-Daa, näen jo silmissäni päätyseinällä kokomittaisen hyllysysteemin, jossa saa olla esillä kaikki perheemme arjessa eniten käyttämät elementit. Tietokone, askartelu- ja piirustustarvikkeet, ompelujuttuja, kirjoja, koristeita, ja niin edelleen. Voisi olla paljon stressittömämpää, kun kaikille pikku asioille olisi oma lokero helposti esillä, eikä aina tarvitsisi kaivaa niitä kaapin uumenista ja käytön jälkeen taas kätkeä sinne.
Kokonaisuuteen kuuluisi tietenkin pitkä pöytälevy niille moninaisille puuhille, sekä välipalan naposteluun. Kaiken jatkona voisi sitten olla sohvasänky, sekä vielä miettimistä aiheuttava ruokapöytä. Pöytämme kun normaali käytössä kerää päivän mittaan tavaraa hartioilleen melko kasan, voisi pois taitettava toimia tässä tilassa parhaiten.

Netistä etsin ideoita ajatukseni tueksi. Aika kivasti omaa mielikuvaa mukailevia esimerkkejä löysinkin.

Tämä puun värisillä hyllyillä olisi juuri omiaan. Ehkä kuitenkin liian säntillinen sisusta, itselläni olisi rönsyilevämpi. Kuva täältä.

Tämä tyyli olisi taatusti muksujen mieleen. Kuva täältä.

Tämä innostaa kovin. Selvästi silmääni miellyttää nuo hyllykiskot kannattimineen. Kuva täältä.

Tässä miellyttää monenmoiset lokerot, ilmavuus ja iloisuus. Elfaanko lie kallistun...

Tämän kuvan hyllyt ovat tyyliltään eniten, mitä haluan. Mutta ehkä valkoisilla kannakkeilla. Ehkä. Enpä ole enää varma siitäkään. Kuva täältä.

Kyllä vaan taitaisi tulla käytännöllinen, moneen tarkoitukseen sopiva, kaunis, ja kotoisa kokonaisuus meidän peräseinällemme. Taidan jatkaa suunnittelua ja mittailua. Hiihtoloman aikaan olisi jopa hyvä tilaisuus toteuttaa, sillä jälkipolvi lienee silloin reissussa. Osa mummolassa, osa laskettelureissussa.

Taita tulla sahalle asiaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)